Elhan Buzlu

Emirdağ ilçesine bağlı Elhan köy’ünde Devlet Şu İşleri vasıtasıyla Sulu tarıma geçilmesi için dört yeni kuyu açılma çalışmalarına başlanıldı.

Çalışmaları yerinde ziyaret eden İl Genel Meclisi Üyesi Yaşar Buzlu ve Elhan Köyü Muhtarı Rıza Çelik yapmış olduğu açıklamalarda şunları söyledi;”Elhan köyümüz yaşayanlarının büyük çoğunluğu geçimini çiftçilikle sağlamaktadır. Son yıllarda yaşanan kuraklıktan köyümüz çiftçileri de olumsuz yönde etkilenmişlerdir.

Köyümüzde sulu tarıma geçilmesi için yapmış olduğumuz çalışmalara sahip çıkan Sayın Bakanımız Veysel  Eroğlu başta olmak üzere ilçemizin ve ilimizin değerli bürokratları sayesinde Elhan Köyümüzde dört yeni kuyu açılmaya başlanılmıştır.

Kuyu açma çalışmaları sırasında her on metre de toprak numunesi alınmaktadır. Tahminen 140 metreden yerli su çıkacağını umuyoruz.

Açılan su kuyuları vasıtasıyla kapalı sistem yeraltından götürülecek su boruları vasıtasıyla damlama ve borulu sistem sulamaya geçilecek ürünlerimizden maksimum verim alacağız.

Bizlerden yardım ve desteğini esirgemeyen Sayın Millet Vekilimiz Veysel Eroğlu’na ve emeği geçen herkese köyümüz adına teşekkür ederiz”dediler.