Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, Afyonkarahisar Valisi Sayın Haluk İMGA Başkanlığında 11.03.2009 günü Kaymakamlık Toplantı Salonunda toplandı.

 Toplantıda; O.S.B.(Organize Sanayi Bölge) Müdürü İnşaat Mühendisi Şükrü Alper AKIN tarafından Vali İmga ve Müteşebbis Heyetinin yeni üyelerine “Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi” hakkında tanıtım sunumu yapıldı.

 Tanıtımda Emirdağ hakkında genel bilgiler, Organize Sanayi hakkında genel bilgiler ve mevcut durum (inşaat, mali durum, personel durumu, teşvikler, tahsisler vb.) hakkında bilgiler verildi.

 Tanıtım kısmından sonra O.S.B. Yönetim Kurulu ve O.S.B. Denetim Kurulu seçimi yapıldı. Emirdağ Kaymakamı Zekeriya GÜNEY, yeniden Emirdağ O.S.B. Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Seçim bölümünden sonra Afyonkarahisar Valisi Sayın Haluk İMGA, bazı dilek ve temennilerde bulundu.

Vali Haluk İMGA: “2009 yılı için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan Emirdağ O.S.B. için 3.800.000,00 TL. ayrılmıştır. Bu parayı en hızlı şekilde altyapı yatırıma dönüştürmemiz gerekmektedir. Bu nedenle de en önemli nokta O.S.B.’deki tüm ortakların elbirliğiyle ve daha fazla bir eforla çalışmalarını sürdürmelidirler.

Bölgeye Yeni Yatırımcılar Çekilmelidir.

Öncelikli olarak Emirdağ’lı yatırımcıların bölgeye gelmesi sağlanmalıdır. Onayı tamamlanan projelerin ihale aşamalarının hızlandırılması sağlanmalıdır. Özellikle elektrik, O.S.B.’ler için büyük önem arz etmektedir. Bir an evvel, elektrik konusunda girişimlerin hızlandırılması ve bölgeye elektrik sağlanması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

   Emirdağ Kaymakamı Zekeriya GÜNEY’ de söz alarak: “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda tüm ortaklar olarak çalışmaları hızlandıracaklarını; elektrik projelerinin hazır olduğunu ve ihaleye çıkılacağını belirtti.”

Tüm Emirdağlı yatırımcıları da Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmaya davet etti.

Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi 2000 yılında kurulmuş olup; Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nin % 40, Emirdağ Belediyesi’nin % 30 ve Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın % 30 ortaklığı ile kurulmuştur”dedi.