Emirdağ Belediyesinin girişimiyle ilçenin sürekli yapılan kesintilerine son verilerek, ilçe genelinde görsel aydınlatmalar yapılacak.

Emirdağ'ın tamamına yakınını kapsayan bir proje ile elektrik ve aydınlatma tesisatları yenilenecek. 13 Temmuz 2009 Pazartesi günü Emirdağ Belediyesi Başkanı odasında yapılan basın toplantısında konuyla ilgili bilgiyi Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala verdi.

 Pala konuyla ilgili şunları söyledi: "Afyonkarahisar'dan gelen Tedaş ekibimizle görüşmelerimizi tamamladık. Geçtiğimiz ay sonunda ilçemize ilave trafolarla ve aydınlatma ihalesi yapılmıştı. Emirdağ şehir görünümüne kavuşacak. Şehir girişlerimiz, sokaklarımız, çarşılarımız tamamen aydınlanacak ve çeşitli düzenlemeler yapılacak. Cumhuriyet Meydanı, Uzun Çarşı da bu ihaleye dahil. Aslında tüm Emirdağ var. Tabi bu arada bazı mahallelerde rahatsızlık vereceğiz. Ben sevgili hemşerilerimden vereceğimiz sıkıntıdan dolayı özür diliyorum. Her şey onlar için yapılıyor. İnşallah devletimizin gücü memleketimizde görülmeye başladı. Allah utandırmasın. Yapılan çalışmalar 2009 yılı sonuna kadar tamamlanacak." dedi.

Tedaş yetkilileri Emirdağ için hazırlanan projede ilave yapılacak trafolar ve aydınlatma yerlerini harita üzerinde Başkan Pala’ya gösterdi.