Türkiye’de ilk kez Bakanlık Bir Birliğe 660 Bin TL ödenek çıkardı ve Mesire alanı kurulması için çalışmalar başladı. 2004 yılında fikir olarak başlayan 2007 yılında projeleri hazırlanan Mesire alanı için ödenek 2010 yılında çıktı. Bakanlık ilk kez böylesine bir proje için ödenek çıkardı.Bakan Veysel Eroğlu’nun Emirdağ ziyaretinde Başkan Pala’ya evinde verdiği sözü yerine getiridi ve projeye onay verdi.
 Bu müjdeli haber sonrasında Başkan Pala’ya Teşekkür ziyaretinde bulunan Birlik Müdürü Abdil Bayar ‘Şu andan itibaren diyebiliriz ki Pınarbaşı Emirdağ’ın markası olacak. Evet gerçekten pınarbaşı önümüzdeki aylarda görülmeye değer bir mesire alanına kavuşuyor. 70 Dönümlük alan içerisinde, 70 Adet Kamelya, 5 km uzunluğunda Bisiklet ve yaya yolu 17 Adet çeşme,21 Adet Barbükü 5 Adet Tuvaleti iki farklı yerde çocuk oyun parkı, yer satrancı 3 Adet Büfe, 1 Adet Çay Bahçesi 1 Adet Eğlence Merkezi ve tamamı çimlendirilmiş sahası ile Mesire alanı ihalesi Mayıs Ayı içerisinde gerçekleşecek ve çalışmalara başlanacak. Bu proje için 660 Bin Tl’lik ödenek çıktı. Bu gerçekten Türkiye de ilk kez olan bir olay. 2007 yılından bu yana bekleyen proje için Belediye Başkanımız Cengiz Palanın şahsi gayretleri sonucu Bakanlığımızın çıkardığı ödenek’le Pınarbaşı Mesire alanı halkımıza hizmet verecek. Bu anlamda yedi peyzaj mimarı arkadaşımız ve iki mühendis arkadaşımız projenin en ucuz maliyetli ve en iyi görsel objelerle hizmet vermesi için çalışıyorlar. Bu arada DSİ Genel Müdürü, A.Fikret Kasalak, Şube Müdürü Suzan Armağan ile ekip arkadaşlarına da ayrıca Teşekkür etmek istiyoruz. Böylesine büyük bir projede Emirdağ’lı Hemşerilerimizin ve tüm sivil siyasi örgütlerin birliğimize destek olmalarını bekliyoruz. Sayın Başkan Pala bu anlamda üzerine düşen görevi yapmıştır. Emirdağ’ına en büyük hizmetlerden bir tanesi de bu projenin hayata geçirilmesidir. Asıl olan hizmettir ve Başkanımız hiç bir şekilde siyasi davranmamış ve Emirdağ için çabalamıştır, Birlik adına bir kez daha kendisine Teşekkür ediyorum’dedi. Başkan Pala ise yaptığı açıklamada ‘ Seçildiğim günden bu yana siyasi davranmadım, siyaset düşünmedim. Ben Emirdağ için var gücümle çalışacağım bunu halkımız biliyor kötü niyetli olanlar istediğini konuşsun. Bu İlçenin hizmete ihtiyacı var ve ben elimden ne gelirse yapmaya çalışacağım. Sayın Bakan Veysel Eroğlu’nu evimde ağırladığım zaman gündeme getirdiğim ve yıllardır bekleyen bir proje şimdi hayat buluyor ve bu işten Emirdağ insanı kazançlı çıkacak. Beni ilgilendiren bu, bunun için çalışmalarıma hız kesmeden devam edeceğim. Her şey Emirdağ için Memleketim için’ dedi.
Bu duygu düşüncelerle yapılacak seçimin Emirdağımıza hayırlı olmasını diler bütün esnaflarımıza sağlıklı günler hayırlı işler dilerim. Esnaflarımızın 20 Mart’ta yapılacak olan seçime, demokratik haklarını kullanmaya seçime davet ediyorum.