Emirdağ Kaymakamı Akın Ağça, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Emirdağ Emniyet Müdürü ile bir dizi temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz hafta Belçika’ya gitmişlerdi. Bruksel, gent ve Haarlem de bulunan siyasi ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Emirdağ’a döndüler.
Emirdağ Heyeti olarak bu ziyaretleri Emirdağ Kaymakamlığında 6 Aralık Perşembe günü basın toplantısı yapıldı. Gezi hakkında Emirdağ Kaymakamı Akın Ağça “ Emirdağ Belediye başkanımızın daveti üzerine Belçika’ya gittik. Tanışma ve görüşme anlamında ziyaret yararlı geçti. Bu vesile ile 6 gün boyunca bizimle ilgilenen Atep Başkanı Metin Edeer ve Eyad Temsilcisi Necati Şevik’e teşekkür ediyorum. Sağolsunlar bizi hiç yalnız bırakmadılar. Oradaki Emirdağlıları gerek siyasi ve iş adamı olarak katettikleri yolu görmek beni

gururlandırdı.  Gerçekten Emirdağ’lıların Belçika ve Hollanda da sözü geçiyor.Oradaki arkadaşların çalışmalarını yerinde gördük. Bu vesile ile Avrupa’daki Emirdağlı vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımız iletiyorum. İnşallah daha güzel bir Emirdağ için güzel çalışmalara imza atarız. Benim dikkatimi çeken noktalardan birisi şu oldu orada Emirdağlı dernekler orada gerçekten güzel işler başarmışlar. Fakat Emirdağ ve Türkiye’nin orada daha fazla ses getirmeleri için bir üst çatıda Federasyon çatısında birleşmeleri gerekiyor. Bu amaçla bir çalışma yapılabilir. Ben inanıyorum ki Konu Emirdağ ve Türkiye olduğu zaman bu da aşılabilir. Ben oradaki Atep, Beb, Eyad ve Haarlem deki derneklerdeki arkadaşlar gönül vermişler ve gerçekten güzel calışmalara imza atıyorlar. Fakat birlik ve beraberliğe ihtiyaç vardır.
Emirdağ Belediye başkanı Cengiz Pala “ Kaymakamızın söylediği gibi Belçika daki misafirperliklerine çok memnun olduk. Eski Eyad Başkanı ve Atep Başkanı Metin Edeer’e çok teşekkür ediyorum. Oradaki diğer derneklerimizde güzel faaliyetlerde bulunuyorlar. Bize gösterdikleri ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum.  Bizim derdimiz yeni Kaymakamız ve Emniyet müdürümüzle tanışıp yazın geldiklerinde sorunlarını dile getirebilsinler. Hakikaten Emirdağ sevdası ben hep derim 40-50 yılda geçse unutulacak bir sevgi değil. Bu sevda çatısı altında orada birlikte yaşıyorlar. Ben tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Biz orada resmi kurumları dernekleri ve açılışlara katıldık. Kardeş Belediyemiz Haarlem’e gittik. Hepsinin ilgi ve alakalarına teşekkür ediyorum.  Orada Betiad’ıda ziyaret ettik yaptıklarını görünce göğsümüz kabardı.” Dedi.
Toplantı ve gezi sonucu olarak Emirdağ Kaymakamı Akın Ağça hem Emirdağ da akil adamların bulunduğu şeffaf bir dernek veya Vakıf kurulması, hem de Belçika da bir federasyon kurularak koordineli çalışılması gerektiğini, bu anlamda önümüzdeki günlerde tenaslarda bulunacağını belirtti.
Toplantı yapılan açıklamalardan sonra son buldu.