Geçtiğimiz yıl sonu Emirdağ da öğretmenlerin maaşlarıyla ilgili bankalar arası ihale yapılmış ve bir banka ihaleyi kazanmıştı. Yapılan ihale sonucunda Şubat başı yatırılması vaat edilen bedelin henuz yatırılmaması nedeniyle Eğitim-Bir Sendika temsilcisi Eyüp Dağ bir açıklama yaptı.

"     Eğitim çalışanları kimsenin oyuncağı ve sahipsiz bırakılacak bir topluluk değildir!
      Sevgili Eğitim Çalışanı Kardeşlerim  sizin adınıza promosyon karmaşasının çözülmesi için bu basın açıklamasını  yapmayı elzem gördük. Hepinizi saygıyla  selamlıyorum. Açıklamamızın başında belirttiğim gibi eğitim çalışanları sahipsiz  değildir. Verilecek üç kuruş promosyon hala ödenmemiş “ha bu gün ha yarın ödenecek” oyalamalarıyla  bu vefakar topluluk alay konusu olmaktadır. Bu  güzide topluluğun promosyon ödemeleri derhal sözleşmedeki gibi “1265 peşin” şeklinde 

ödenmelidir. Sözüm ona büyük bir  başarıymış gibi şov yapılan bu promosyon ihalesi ve sözleşmesi yoksa farklı şekilde mi çalışanlarımıza  yansıyacaktır? Eğitim-Bir-Sen Emirdağ Temsilciliği olarak  Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turgut Karakış’tan  ricamız  bu  bilmeceye  derhal son verilerek promosyonları en kısa sürede  Eğitim çalışanlarının  hesaplarına  yatırılması için  girişimlerde  bulunulmasıdır.  Bu konuda  sayın müdürümüze inancımız  tamdır. Bu bağlamda tüm  eğitim çalışanlarının II. Yarıyıl döneminin  hayırlı olmasını diler  saygı ve  sevgilerimi sunarım. "