Emirdağ ilçesinde son 3 yıldır Doğalgaz geldi, geliyor, gelecek duyuruları yapıldı. Son olarak da geçtiğimiz nisan ayında Elektrik abonesinin Yüzde 60 ının Kdv dahil 395 Tl yatırması gerekiyor denildi.
Emirdağ da haberler yapıldı, broşürler dağıtıldı, hoparlörden ilanlar verildi. Sonuç olarak olmayan doğalgaz için 8000 abonenin ön başvuru yapması gerekirken, 100 abone ücret yatırdı. Son tarih olarak 25 Ekim 2013’e 2 hafta kala verilen hedefe ulaşmak imkânsız, buda gösteriyor ki artık Emirdağ için doğalgaz hayal görünüyor.
Konuyu yakından takip eden Ak Parti Afyon Milletvekili son çağrı için Emirdağ halkına cep telefonlarına mesaj gönderdi. Mesajında “Çok aziz ve sevgili hemşerim, Emirdağ’ımıza doğalgaz

yatırımı gelebilmesi için ön abonelik yaptırmanızı önemle ve saygıyla hatırlatır, selamlarımı sunarım.” Dedi.
Afyon özel idare tarafından toplanan doğalgaz abonelik ücretleri için yasal faizi ile birlikte ödeyeceğini taahhüt etse de Emirdağ dan doğalgaza yeterli talep görmedi. 25 Ekime kadar bu sayı tamamlanmaz ise 395 Tl’yi yatıran vatandaşlar Emirdağ Belediyesine dekontları ile birlikte gidip paralarının iadesini isteyebilecekler.