Geçtiğimiz günlerde Eğitimbir Sendika başkanı Eyüp Dağı'ın açıklamasına istinaden Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın bir basın açıklaması yaptı. Kargın yaptığı açıklaması
"Kıymetli Hemşerilerim,
Geçtiğimiz günlerde şahsımın ve temsil ettiğim kurumu hedef alarak yapılan saldırılara karşı hak ve hakikat adına açıklama yapma ihtiyacı hâsıl olmuştur.
Muhterem Kardeşlerim,
Aşırı güç zehirlenmesiyle kontrolü kaybetmiş olan sendika yöneticisinin ve onun gölgesinden aldığı cesaretle kendi mensuplarına dahi muamelede adaletten uzaklaşan malum müdürün açıklamalarını hayretle izliyoruz. Şahsımı ırkçılıkla suçlayan her iki zevatın menfi milliyetçilik yaparak eğitim camiasında oluşturduğu kutuplaşma ırkçılığın, enaniyetin, benlik ve bencilliğin ve hatta seviyesizliğin en açık tezahürüdür.
          Her türlü ahlaktan yoksun bu zamanın güçlüleri kendi camiaları üzerinde kurmuş olduğu baskıcı anlayışı ilçe deki tüm yönetim birimlerinde uygulama gaflet ve delaletinde bulunmuşlardır.

Bu gaflete düşerek milli eğitim müdürlüğü koltuğunu işgal eden zevatın haddini aşarak belediyemizi hedef alan söylem ve eylemleri bu olayın asıl sebebidir.
        Daha düne kadar iktidar partisinin belediye başkan aday adaylığıyla övünerek itibar görmeye çalışan şahsiyet zaman zaman peygamber torunu olmakla kimi zamanda büyük bir aşiretin temsilcisiyim sözleriyle nüfus edinme gayretine girmiştir. Bu küstahlığın neredeyse iki kişiden birinin oyunu almış olan şahsıma ve temsil ettiğim makama, ulaşmasına engel olmak görevimizdir.
        Milli Eğitim Müdürlüğü makamını işgal eden sözde aşiret ağasının haddini aşarak belediye borçlarına müdahale etmesinden ibaret olan bu olay yalan yanlış ifadelerle çarpıtılarak kamuoyuna servis edilmiştir.  Önceki dönemde iki odalı mezarlık evinin boyası için seksen doksan milyarlık fatura keserek yapılmayan bir işin parasını icra yoluyla tahsil etmek isteyen Eskişehirli bir müteahhitlik firmasının iş takipçiliğine soyunan sözde Milli Eğitim Müdürü olan zevat bu sıkıntının asıl sebebidir.  Aynı firma tarafından belediye taşınmazlarına konulan haciz işlemi için firma avukatlarıyla görüşerek firma lehine belediye ve şahsımız aleyhine karalama kampanyası başlatan, haksız bir alacağı ödememiz için bizi zorlayan Emirdağ Milli Eğitim Müdürü olan şahıstır.
        Malum Milli Eğitim Müdürünün ifadesiyle ‘’KENDİ BELEDİYELERİ’’ döneminde kesilen faturalar mahremiyete girmekteyken sözde aşiret ağası ve bağlı olduğu sendika mahremiyeti ihlale yeltenmişlerdir. Bizi bugün ırkçılıkla suçlayanların gazetelerde teşhir etmeye çalışanların isteği doğrultusunda yandaş firmaya ödeme yapılsaydı bu yaşananlar belki de hiç söz konusu olmayacaktı Öte yandan bu zihniyetin belleklerinde kurulmuş olan KÜRDİSTAN ve buralardan elde edilecek makamların hayaliyle yanıp tutuşanlara  ‘’ KÜRDİSATANA GİT’’ demem aklımdan dahi geçmez iken EŞEĞİN AKLINA KARPUZ KABUĞU DÜŞÜRMEK ne şahsımla nede temsil ettiğim misyonla hiç bağdaşmaz.
Bu hayallere yardım ve yataklık etmek adres göstermek bir yana yanlış hayal kuranların kâbusu olmak yegâne görevimizdir.
Saygı değer kardeşlerim
Asli görevini unutup siyaset arenasında pozisyon bulmaya çalışan beceriksizleri eğitim camiasının sorunlarıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Milli ve manevi değerlerinden hızla uzaklaşan, uyuşturucunun ve alkolün kollarına bırakılan gençliği, koruma ve kollama, tehlikelere karşı uyarma derdinde olmayanların icraatları ortadadır. Evi yanan öğretmeninden bi haber arka arkaya intihar eden gençlerimize çözüm üretemeyen, kendi camiasının huzur ve güvenini kuramamış, Basiretsiz yöneticiler eyyamcılıkla,  dedikoduyla, yalan dolanla görevlerini kötüye kullanmakta siyaset yapmaktadırlar.
    Şahsıma ve camiamıza saldıran sendika temsilcisinin, mesleğine ve makamına yakışmayan söylem ve eylemleri ikbal endişesine düşen hadsizin tayin ve terfisini hızlandırmaya yönelik olduğunun bilincindeyim. İzmir’e tayin olmanın yolu daha çok çalışmaktan geçerken kimini paralellikle,  kimini ırkçılıkla suçlayarak meslekte yükselmeye çalışanların çok iyi farkındayız. İşgal ettiği makamdan ahlak dersi vermeye çalışanların imam hatip yurduna taşınarak özel kahvaltılarla beslenmesi ahlaksızlığın malumudur. İmam Hatip gibi önemli bir okulda derslere girmeden ücret aldığı iddia edilen İzmir’de ailesin yanında olduğu halde, Emirdağ’da derste gösterilen, velilerin şikâyetine rağmen hakkında herhangi bir işlem yapılmayan zevat ve bu şikâyetleri görmezden gelen Milli Eğitim Müdürü hakkında takdiri kamuoyuna bırakırken yandaş medyanın yalanlarına ileride cevap vermek üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum"