Emirdağ da kurulan Kent konseyinin bir parçası olarak kurulması gereken Kadınlar Meclisi deilçe halkının yoğun katılımıyla kuruldu.
Kadınlar Konseyi Başkanı Nurdan Urfalı Yeni Kurulan Kadınlar Konseyi ile ilgili bir açıklama da bulundu.
“Kadınlar meclisi olarak ilçemizin sosyal ve kültürel değerlerine sahip çıkarak, ilçemizin kalkınması ve yaşam kalitesinin yükseltilebilmesi için çevreye ve doğaya duyarlı bir şekilde yardımlaşma ve dayanışma ilkelerine sahip çıkarak bir takım adımlar atmak istemekteyiz.
Kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın toplumsal yaşamda etkinliklerini arttırarak ve toplumsal hadiselerde daha aktif rol üstlenmelerini sağlamak ana hedeflerimiz arasında yer almaktadır.
Bu bilinçle birlikte, ilçemizdeki sorunları çözüme kavuşturabilmek adına çözüm önerileri ve fikirler geliştirerek başta Emirdağ Belediyesi olmak üzere ve diğer kamu kuruluşlarının da desteği ile çalışmalarımızı vücuda

getirmek istiyoruz.
Kent konseyinin oluşumunda desteğini ve yardımlarını bizlerden esirgemeyen Emirdağ Belediyesine ve konseyimizde yer alan arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.”
Kadınlar Meclisi ayda bir defa ilçedeki Kadınların istek ve dileklerini belirleyip Belediye ve Kaymakamlığa bildirilmek üzere toplanacaktır.