Mart 2013'te yeniden Eskişehir Emirdağlılar Vakfı başkanlığa seçilen Dr.Orhan Özkır'ın görev süresi önümüzdeki ay sona ereceği öğrenildi. Eskişehir'de 1987 yılında Emirdağlılar Derneği olarak kurulan ve sonrasında 1997 yılında Emirdağlılar Vakfı'na dönüşen sivil toplum kuruluşu 1997 yılından bu yana çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Emirdağlı üniversite öğrencilerine verdikleri bursların yanı sıra hazırladıkları programlarla Eskişehir'de Emirdağlılar arasındaki birlik ve beraberliği diri tutma çabasına devam eden vakfın başkanlığını 2005 yılından bu yana Dr.Orhan Özkır yürütüyor. Mart 2016'da görev süresi dolacak olan Özkır'ın vakıf başkanlığına yeniden aday olacağı konuşulurken; Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan Olcay Yılmaz ve Atabir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kahya'nın da yönetim oluşturup başkanlık için yarışabileceği öğrenildi.

900'e yakın üyesi olan Emirdağlılar Vakfı'nın seçimlerinde yeterli sayıya ulaşmak için çalışmalar sürerken Mart 2016'da yapılması gereken seçimler için katılımın yüksek olması bekleniyor.