Almanya Kassel de ikamet eden ve yaz tatilini memleketinde geçirmek için gelen Şampiyonlar şampiyonu Seyfettin Eryörük 15 gündür demokrasi nöbeti tutuyor. Teakwando Avrupa (ITF-G) Şampiyonluğu bulunan, Hakemler heyeti başkanlığı ve UETD başkanlığı yapan Eryörük,  izni geçirmek için geldiği memleketinde her akşam demokrasi nöbetine katıldı.
Önce vatan diyen Eryörük demokrasi nöbetleri hakkında; “ben şahsım olarak 15 gündür bütün nöbetlere katıldım. bu vatani bir hizmetimizdir.  Bizler rızkımızı kazanmak icin dünyanın öbür ucuna gideriz. Lakin mülteci olmayız. Vatansız millet olmaz düşüncesiyle üzerimize düşen görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.
Bu süre zarfında başkanı olduğum UETD Kassel’in de katkılarıyla mehteran gösterisi düzenledik. Programda emeği gecen herkese, başta ilce teşkilat Başkan'ı Serkan Koyuncu ‘ya, hasletten Gençlik kollarına sabahlara kadar nöbet bekleyen hemşerilerimize cay, su gibi ikram eden sevgili genç kardeşlerimize, kadın kollarına, değerli Din görevlilerimize, özellikle nöbet bekleyen kıymetli hemşerilerimize teşekkürlerimi arz ederim. Rabbim tutmuş olduğumuz nöbetleri, birlik beraberliğimizi daim eylesin. Rabbim cennet vatanımızı her türlü düşmanın şerrinden ve şer odaklardan korusun.
Her millet mülteci olur ama Türk milleti mülteci olmaz. Bunu darbe gününden bu yana gördük. Halkımız Dünya ya birlik ve beraberliğin en güzel örneğini göstermiştir”. Dedi.
20 gün daha izni olan Eryörük, izni boyunca nöbetlere katılmaya devem edeceğini belirtti.