Güveçci Köyündeki Cinayeti, Oğlunun Kayınpederinin Evine Yerleşmesine Kızan Babanın İşlediği İddia Edildi

Zanlı, Saklandığı Orta Yayla Mevkisinde Jandarma Ekiplerince Yakalandı.

Güveçci köyündeki kayınpeder ve damat cinayetini, oğlunun kayınpederinin evine yerleşmesini hazmedemeyen babanın işlediği iddia edildi.

Murat Topgüme ile kayınpederi Hasan Çiğdem'in av tüfeği ile öldürülmesi olayının zanlısı Ş. T., saklandığı Orta Yayla mevkisinde jandarma ekiplerince yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Emirdağ ilçesine bağlı Güveçci köyünde babası Ş. T.(55) ile tartışan Murat Topgüme (28), eşi ve çocuklarını da alarak kayınpederi Hasan Çiğdem'in (50) evine taşındı.

Köyde çobanlık yapan Murat Topgüme, kayınpederinin evinin yanındaki arsaya da kendisi için ev yaptı.

İddiaya göre, oğlunun kayınpederinin yanına taşınması, üstelik kayınpederinin arsasına ev yapmasına kızan Ş. T., Güveççi köyü Yılanlı mevkisinde koyun otlatan dünürü Hasan Çiğdem ile Karakuz mevkisinde kuzu otlatan oğlu Murat Topgüme'yi av tüfeği ile vurarak öldürdü.

Koyunlar Başı Boş Dönünce Anlaşıldı

Edinilen bilgiye göre,köyde çobanlık yapan Hasan Çiğdem ile damadı Murat Topgüme, dün akşam saatlerinde koyun ve kuzularını otlatmak için evden ayrıldı.

Sabah saatlerinde eve dönen koyunların başında kimsenin olmadığını gören ev sakinleri, Hasan Çiğdem'i aramak için yola çıktı. Babasının koyunları Yılanlı mevkisinde otlattığını bilen  Muzaffer Çiğdem, Hasan Çiğdem'i burada yaralı buldu.

Jandarma ekiplerine haber verilmesinin ardından koyunların da eve dönmesiyle damat Murat Topgüme'nin de öldürülmüş olabileceğini düşünen köylüler, Topgüme'yi cep telefonundan aradılar.

Köylüler, uzun süre cep telefonundan ulaşılamayan Murat Topgüme'nin cesedini de Karakuz Mevkisinde buldular.

Öte yandan, Jandarma ekiplerinin sabah saatlerinde başlattığı geniş çaplı operasyon sonucunda, dünürü ve oğlunu av tüfeği ile öldürdüğü iddia edilen Ş. T., Orta Yayla mevkisinde yakalandı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.