Geçtiğimiz ay Türk Milli Takımı´nın teknik direktörlüğü konusunda anlaşıldığı duyurulan Hollandalı Guus Hiddink´in yardımcısı bir Emirdağlı hemşerimiz Fuat Çapa oldu. Fildişi Sahili Milli Takımı´nın 2010 Dünya Kupası için yaptığı teklifi reddeden Guus Hiddink´in 2. yardımcısı olan 15 Ağustos 1968 Emirdağ doğumlu Çapa, uzun süre Avrupa kulüplerinde görev yaptı. 2007-2008 sezonunda kısa bir süre Gençlerbirliği´ni çalıştıran Fuat Çapa, 2003-2004 yıllarında Guus Hiddink´ten de eğitim almıştı. UEFA Pro Lisans diploması sahibi Çapa, son olarak 2008-2009 sezonunda Hollanda 2. Ligi ekiplerinden Maastrich´i çalıştırmıştı.

Hemşerimiz Fuat Çapa’ya görevinde başarılar diliyoruz.
Fuat Çapa Kimdir?
1968 Emirdağ Doğumlu Olan Çapa, teknik direktörlüğe Belçika'da başlamıştır. Belçika Üçüncü Lig takımlarından Turnhout'da göreve başlayan ve bu takımla şampiyon olan Çapa, daha sonra İkinci Lig ekiplerinden Patro Maasmechelen, Heusden-Zolder, Geel  ve K.F.C. V.W. HammeHamme'de kariyerini sürdürmüştür. hiddinkin yardımcısı olarak a milli takımda göreve getirilmiştir.

2007-2008 futbol sezonunda Türkiye Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin başında görev alan Çapa, 2008-2009 sezonunda Hollanda'nın MVV Maastricht takımın teknik direktörlüğüne getirilmiştir.

Avrupa'nın birinci ve ikinci liglerinde görev alan diplomalı tek Türk teknik direktör olma özelliğini taşıyan Çapa, Belçika Futbol Federasyonu'nun düzenlediği törende futbolda en yüksek diploma olan UEFA Prolisans Diplomasını almıştır. Beş dil bilen ve Hollanda'nın kondisyon okulundan diplomalı olan Çapa, 2003-2004 yıllarında PSV Eindhoven takımında Hollandalı çalıştırman Guus Hiddink'ten de eğitim almıştır.