Crossing Schaerbeek kulübü tarafından düzenlenen ‘1617 Mobistar European Crossing Cup’ turnuvasının U10 kategorisine katılan Emirdağspor, turnuvanın sonunda hiçbir galibiyet elde edemedi ama turnuva boyunca gördüğü ilgi ve alakadan dolayı adeta gönüllerin şampiyonu oldu.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ın inisyatifiyle kısa bir süre önce kurulan Emirdağspor U10 takımı, her ne kadar tecrübesizliği yüzünden turnuvada fazla bir varlık göstermemiş olsa da, oynadığı maçların değerlendirmeleri yapıldıktan sonra turnuvan en Fair-Play takımı seçilerek ödülü layık görüldü.

Oynadığı toplam altı maçın tamamında sahadan mağlubiyetle ayrılan Emirdağspor, kalesinde toplam 21 gol görürken, rakip fileleri sadece 2 kez havalandırabildi.

İşadamı Ethem Kışlalı’nın sahibi olduğu 1617 Mobistar mobil şirketinin katkılarıyla düzenlenen ve Avrupa’nın her yerinden gelen yaklaşık 150 takımın katıldığı turnuvanın U10 kategorisinde, Standart Liege takımını finalde yenen FC Köln takımı şampiyon oldu.

Belçika’da siyaset yapan Emirdağ kökenli siyasetçilerden Federal Parlamento Milletvekili Emir Kır ve Brüksel Bölge Milletvekili Hasan Koyuncu, Emirdağspor kulübüne destek olmak amacıyla gün boyu turnuvanın yapıldığı Crossing spor tesislerinden ayrılmadılar.

Emirdağspor’un oynadığı maçlar:

Union St Gilloise 4 – 0 Emirdağspor
Crossing Schaerbeek 5 – 0 Emirdağspor
K.A.S. Eupen 8 – 1 Emirdağspor
F.C. Saint-Michel 1 – 0 Emirdağspor
Berchem St Agathe 1 – 0 Emirdağspor
R.R.C. Boitfort 2 – 1 Emirdağspor

EMİRDAĞSPOR BAŞKANI A.KADİR KARATAŞ: “BİZİ YALNIZ BIRAKMADILAR”

“Çok büyük bir turnuva. Mükemmel bir ortam vardı. Belçika’daki hemşerilerimiz bizi yalnız bırakmadılar. Burada sanki kendi evimizde gibiyiz. Bu turnuva çocuklarımız için çok güzel bir turnuva oldu. Ben bu turnuvaya katılmamızda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bizi buraya davet eden kulüp yöneticilerine, burada siyaset yapan hemşerilerimize ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN EMİR KIR: “BURADAKİ EMİRDAĞLILARA GÜZEL BİR JEST OLDU”

“Bir kez daha Crossing kulübü bize böylesine muhteşem uluslararası bir turnuva sunuyor. 150 tane kulübün katıldığı ve üç ayrı yaş grubuna hitab eden U8, U9 ve U10 kategorilerinde birçok önemli ülkeden büyük kulüplerin katılımlarıyla gerçekleşti. Bu kulüplerin arasında Juventus, Paris Saint-Germain, Marseille, Liverpool, West Ham, Everton ve Belçika’nın en güzide kulüplerinden Anderlecht, Standart Liege, Charleroi ve Gent gibi kulüpler yer aldı. Bu kulüplerin yanı sıra Brüksel’den kulüplerin yer alması da çok güzel oldu. Bu yıl Beşiktaş’ın katılması da bu turnuvaya güzel bir renk kattı. Emirdağspor’u davet eden Erdal Şevik’i kutluyorum. Buradaki Emirdağlılara güzel bir jest oldu. Belçika’nın en önemli genç uluslarası turnuvası durumuna geldi. Biz de bu turnuvaya destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü turnuva büyüdükçe futbol büyüyor. Futbol da büyüdükçe ahlak büyüyor çünkü futbol demek ahlak demek, saygı ve hoşgörü demek. Bugün futbol sayesinde Türkiye’de dahil bütün Avrupa bir araya geldi.”

MİLLETVEKİLİ HASAN KOYUNCU: “EMİRDAĞSPOR’LA GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”

“Emirdağspor’la bizim bir gönül bağımız var. Neticede büyüklerimiz Emirdağ’dan geliyorlar. Öncelikle bu turnuvayı düzenleyen Erdal Şevik’e teşekkürler etmek istiyorum. Şu an bu turnuva Belçika’nın en önemli turnuvası durumunda. Eskiden bunu Braine L’Alleud yapardı. Şimdi Crossing kulübü yapıyor. Emirdağspor’un burada olması Belçika’daki Emirdağlılar adına çok önemliydi. Bu çocukların buraya gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.”