Recep ÖzerBirkaç gün önce Afyonkarahisar'da yayın yapan Odak Gazetesi'nin haberine istinaden bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Recep Özer, Odak'ta belirtildiği gibi kendisinin aday olmak gibi bir niyetinin ve girişiminin bulunmadığını dile getirdi. Özer, açıklamasında "Ben Recep Özer olarak hiçbir yere aday değilim" diyerek şu satırlara yer verdi :
"Genel merkezimizden gelen genelgeye göre il, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin aday adaylığı için 15/07/2013 saat 17.00 itibariyle istifa etmeleri gerekmekteydi.
16/07/20013 tarihli Afyon Odak Gazetesinde "CHP'de beklenen istifalar olmadı" diye bir haber yer almıştır. Haberin son bölümünde de "adaylığına kesin gözüyle bakılan Emirdağ ilçe başkanı Recep ÖZER daha erken diyerek istifa etmemiştir" ifadelerine yer verilmiştir.
İLÇE BAŞKANI OLARAK SEÇİM KAZANACAK ADAYI BELİRLEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Bu haberin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Ben ilçe başkanının seçim kazanacak adayı partililerle birlikte belirleme içinde olması gerektiğine inanan birisiyim ve onun için çalışıyoruz. Fırsat elde iken kendim aday olayım diye bir düşüncem

olmadı olamaz da. Yanıltmalar, yanlış hesaplar yapılmamalı. Kısacası ben Recep Özer olarak hiçbir yere aday değilim.
CHP EMİRDAĞ YÖNETİMİNDEN ADAYLIK İÇİN 3 İSTİFA
CHP Emirdağ ilçe yönetimimizden Şerife Okutan, Mehdi Sarıtaş ve Barış Can arkadaşlarımız; belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyeliği aday adayı olmak için istifa etmişlerdir.  Yönetim kurulumuz ve partililerimizle belediye başkan adaylarımızı belirleme çalışmaları ve tartışmalarımız da devam etmektedir. Emirdağ'ımız ve partimiz için en isabetli kararı vermenin çalışması içindeyiz" dedi.