Cengiz Pala Adaylık30 Ekim 2013 tarihinde adaylığını açıklayacak olan Cengiz Pala şaşırmadı. Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden Emirdağ Belediye Başkan adayı olabilmek için saat:13.30’da AK Parti Aday adaylığını açıkladı. Aday adaylığı açıklaması öncesinde Cumhuriyet Meydanında bulunan işyerinde partililer ve kendisini destekleyenlerle bir araya gelen Cengiz Pala ve destekçileri buradan AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığına yürüdü. Burada aday adaylığı başvurusunu yapan Cengiz Pala bir basın açıklaması yaptı. Pala açıklamasında “Emirdağ Yarım Kalmasın” sloganı üzerinde durdu ve şunları söyledi: “Değerli Emirdağlı Hemşerilerim; Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. 6 ay önceden 30 Ekim 2013 günü Başkanımız partisine müracaat edecek dediniz. Yani tarihi siz koydunuz, rotamızı siz

çizdiniz. Bir belediye başkanı için en büyük gururdur, böyle coşkulu bir kalabalıkla yeniden yola devam diyebilmek.
Kardeşlerim;
Belediye başkanlığı her kula nasip olmaz. Belediye başkanlığı siyasette en önemli kurumlardan biri. Binlerce insana doğrudan hizmet etme imkanı bulduk. Böyle bir şerefe nail olduğum için Allah'a şükrediyorum. Buna sebep olanlardan Allah razı olsun. Onurla ve şerefle taşıdığım bu bayrağı bugün itibariyle daha ileri taşımak için bir araya geliyoruz.
Kardeşlerim;
Hizmet yolculuğunda o kadar şanslıydık ki, herkesin siyasi risk olarak gördüğü tüm projeleri tek tek hayata geçirdik. Bunları yaparken tek dayanağımız sizlerdiniz. Oy için değil, hizmet için yola çıktığımızı biliyordunuz. Bu yüzden bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bugün yeni bir yolculuğa çıkıyorum. Bu yolculuğa çıkarken de yine sizin desteğinize, güveninize ve dualarınıza ihtiyacım var. Zorlu yolculukta sizleri yanımda görme arzumun bir yansıması, Emirdağ'ımızı dünya kenti yapmak için atılacak adımın ilk ayak sesi bugündür.5 yıl önce yine sizlere yine burada değişim vaad ettim. Bu Emirdağ şehirleşecek. Bu göç bitecek Organize Sanayi çalışacak dedim.Hamd olsun bugün verdiğimiz sözlerin de ötesinde başarılı olmuş bir kardeşiniz olarak alnım açık başım dik duruyorum.
Partili, yandaş olmayacak bir tek Emirdağlı olacak dedik. Allah'a şükür bu duruşumuzun zararını çok gördük görüyoruz da. Ama biz halimizden razıyız. Görüyoruz ki halkımız da razı inşallah da Allah da razı olur.
Emirdağ için diklenmeden dik durduk. Ahlak limanından bir an bile ayrılmadık. Kan kustuysak kızılcık şerbetidir dedik lakin Emirdağ'a hizmet etmemizin önünde duranlara bir an bile fırsat vermedik.
Kardeşlerim;
Gün geldi, Emirdağ Belediyesinde sabahladık. Gün geldi güneşin doğuşunu makam odasının penceresinden izledik. Kar yağdı, ulaşım aksamasın diye gece boyunca şehri dolaştık.
İlk günden başlayarak türlü tehditin, iftiranın, şantajın hedefi olduk. Evimize iş yerimize ailemize saldırdılar.Saldırmaya da devam edecekler. Ancak Cengiz Pala yılacak mı? Yorulacak mı? Eğilecek mi? Asla… Durmak yok yola devam... Desteğiniz Gücümüz, Dualarınız Işığımız olacak.” Dedi.

Cengiz Pala’nın başvurusuyla birlikte AK Parti’den Emirdağ Belediye Başkan Aday Adaylığı’na başvuran kişi sayısı 3 oldu.