Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ ilçesinde coşkulu bir seçim bürosu açılışı yaptı. 27 Şubat Perşembe günü saat 11 de yapılan açılışa, çok sayıda vatandaşın katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Myk üyesi, Yerel Yönetimlerden sorumlu Gökhan Günaydın, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Afyon il Başkanı Yalçın Görgöz, çevre belediye başkan adayları katıldı.
Emirdağ ilçe Başkanı Recep Özer ilk Konuşmayı Yaptı. “Belediyeler de 10 senede bir yollar ve kaldırımlar değişir. Çağdaşlık adına meydana kazık dikilmiştir. Bu yapılırken de Atatürk’ümüz bir kenara kaldırılmıştır. Eğer Emirdağ çağ atlamışsa nüfusun azalmamış olması gerekirdi. 2011 de

yapılan genel seçimlere göre seçmen sayısı 3000 kişi azalmıştır. İlçemizde gösteriş uğruna insanları rencide etmek değil, sosyal belediyecilik adına Emirdağ Belediye başkanlığına talibiz. Bu konuda hepinizin desteğini bekliyoruz.” Dedi.
Arkasından Emirdağ Belediye Başkan Adayı Mehmet Pala Konuşma yaptı. “ Biz Emirdağ’a söz veriyoruz. Biz sosyal belediyeciliği Emirdağ’a yerleştireceğiz. Belediyenin asli görevi budur. İnsanların doğumundan ölümüne kadar yanında olacağımıza söz veriyoruz. Emirdağ’dan çok daha fazla Avrupa da insanımız var. Cenazelerimiz yurt dışından geliyor. Onları havaalanından alıp defnedilesiye kadar yardımcı olacağız. Emlak vergilerini 5 katına değil, değerinde alacağız. Suyu maliyetine vereceğiz. Vatandaşın her zaman yanında olacağız. Organize sanayiye yatırım yapan insanımıza yardımcı olacağız. Emirdağ da kesimhanemiz yok. Bunu açmak için üzerimize düşen her şeye varım.” Dedi. Arkasından kendi yazdığı şiirle son verdi.
Afyon il Başkanı ve Gökhan Günaydında birer konuşma yaptılar. Arkasından açılışa gelen halk ile birlikte Emirdağ Uzun çarşıda dolaştılar. Esnafları ziyaret ettiler.