AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı İnş.Yük.Müh. Serkan Koyuncu, Brüksel Bölge Milletvekili olan hemşerisi Mahinur Özdemir’e sahip çıktı. AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Koyuncu, Belçika’da Frankofon Merkez Hümanist Demokrat Parti (CDH)’nin, Ermeni tezlerini tanımadığı gerekçesiyle Brüksel Başkent Parlamentosu üyesi Mahinur Özdemir’i partiden ihraç etmesinden dolayı derin kaygıyı duyduğunu bildirdi.

Seçilmiş bir milletvekilinin Avrupa’nın temel ilkelerinden olan ifade özgürlüğü yok sayılarak, partisinden ihraç edilmiş olmasının, Belçika’da yaşayan, çoğunluğu Belçika vatandaşı 220 bin Türk kökenlinin entegrasyonuna katkı sağlamayacağının açık olduğunu belirten Koyuncu, şunları kaydetti:

“‎Dışlayıcı ve toplum içine nifak tohumları serpen bu gibi tutumlar, Avrupa’da uyum sorunlarının çözümüne değil daha da derinleşmesine neden olur. Bu düşüncelerle başta bahse konu siyasi parti olmak üzere tüm Belçika kurumlarını toplumda kutuplaşma yaratacak davranışlardan kaçınmaya ve aklıselime davet ediyoruz. Brüksel Milletvekili hemşehrimiz Mahinur Özdemir’in yanında olduğumuzu ve sözde Ermeni yalanına karşı dik duruşundan dolayı kutluyorum.”