Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Emirdağlı, İzzet Ulvi Yönter, ''Eskişehir - Brüksel  Uçak Seferlerinin İptali'' ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Soru önergesi ekte sunuldu.

''Aşağıda belirtilen sorularımın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.

Belçika'da yaşayan 230 bine yakın Türk varlığının önemli bir bölümünün Emirdağlı veya Eskişehirli olması sebebiyle başlatılan Türk Hava Yolları’nın Brüksel-Eskişehir seferleri her yıl Belçika’da yaşayan 100 binden fazla Emirdağlı ve Eskişehirli vatandaşımız, sanayici ve iş adamlarımız tarafından çok sık şekilde kullanılmaktadır.

Belçika’da yaşayan Emirdağlı ve Eskişehirli kardeşlerimizin yıllık izinleri genellikle 21 gün olmaktadır. THY tarafından Brüksel-Eskişehir seferlerinin durdurulması, tatil için de Türkiye’ye gelen gurbetçilerimizin İstanbul, Ankara veya Antalya hatlarını kullanmalarına neden olacaktır. Bu durum gurbetçilerimizin birkaç günlerini de Eskişehir veya Emirdağ’a ulaşabilmek için kullanmalarına veya memleketlerine uğramadan tatil yörelerinden Belçika’ya dönmelerine de neden olabilecektir. Bu nedenle Eskişehir ve Emirdağ ekonomisi de seferlerin durdurulması nedeniyle olumsuz etkilenecektir.

Emirdağlılar ve Eskişehirliler için hayati bir ulaşım koridoru olan Brüksel-Eskişehir seferlerinin Türk Hava Yolları tarafından durdurulması kararı kapsamında;
 
Brüksel-Eskişehir seferlerinin Türk Hava Yolları tarafından durdurulmasının esas sebepleri nelerdir?

THY tarafından Brüksel-Eskişehir uçak seferlerinin durdurulmasının sebebi talep yetersizliği ve zarar ediyor olması ise Türk Hava Yolları’nın dünyanın dört bir tarafına seferleri olduğu düşünüldüğünde zarar edilen diğer seferlerin de kapatılması planlanmakta mıdır?  

Gurbetteki gönül ve kültür elçilerimize bir nebze de olsa ahde vefa göstermek adına THY aldığı bu karardan vazgeçmeyi düşünmekte midir?''.