Cocof´ta Spordan  Sorumlu Bakan Emir Kır, 2008 yılında başarılı olmuş atletleri ödüllendirdi

 

Château du Karreveld- Molenbeek´te, Fransız Toplumu Konseyi´ınde (COCOF) Spordan Sorumlu Bakan Emir KIR,  Atletisme Kulubleri « Entente Brukseloise» işbirliği ile, 2008 yılında çeşitli yaş ve kategorilerde başarılı olmuş Brükselli atletleri ödüllendirdi. Farklı branşlarda kendini geliştiren bayan erkek 8 yaş kategorisinde, atletler ödüllerini Bakan Emir Kır´ın elinden aldılar. Ayrıca en iyi sonuçları almış Brüksel spor kulüpleri de kupa ile ödüllendirildi.

8 yaş kategorisi yanında, iki yıldan beri yapıldığı gibi, belirlenen, bir bayan , bir bay iki atlete « Brüksel Atletizminin umudu » ödülü verildi. Yine özel bir ödül, senenin en iyi performansını gösteren atlete verildi.

Törende bir konuşma yapan Bakan Emir KIR «  Bu sene Spordan Sorumlu Bakan olarak beşinci defa başarılı atletlerimizi ödüllendirme şerefine nail oldum. Atletizm çok performansı ve çalışmayı gerektiren bir spor dalı, bildiğiniz gibi, Olivia Borlée gibi başarılı atletleriyle, Belçika´ya gurur duyacağı olimpiyat madalyası kazandıran spor dalı.

Brüksel Bölgesi için artık spor politikaları çok önemli, Bugün yürüttüğümüz kararlı politikalarla, her yaştan, çok sayıda kirinin sağlıklı şartlarda spor yapabilmeleri için önemli imkânlar sağlandı. 2004 yılından bu yana, 34 Milyon euro spor tesislerin inşaatı ve yenilenmesi için ayrıldı. Bu konuda 100´ den fazla proje geliştirildi. 2008 yılında gençlerin spor alanında eğitimi için 1,430,000 Euro harcandı. Bu para 100 kadar spor kulübüne malzeme, teknik destek ve ihtiyaçları konusunda yardımcı oldu » dedi.