Belçika´da yaşayan Türk toplumunu temsil eden ilk parlementerlerimizin çıktığı Gent şehrinde Fatma Pehlivan´ın Flaman Parlamentosuna seçilmesiyle boş kalan koltuğu bir başka Türk kökenli politikacı Resul tapmaz tarafından dolduruldu.

 Gent bölgesinde yıldızı hızla parlayan genç Türk kökenli genç politikacı Resul Tapmaz, yemin ederek Belediye Başkan Yardımcısı görevine başladı.

Resul Tapmaz Gent belediyesinde yapılan yemin merasimi sırasında "Bilinçli bir kişi olarak birşeylerin farkındayım ve doğup büyüdüğü şehrin insanlarına birşeyler kazandırmak istiyorum." diyerek kendisine bugüne kadar güvenen ve destek verenlere teşekkür etti.

 Tapmaz konuşmasında Gent şehrinin herkes tarafından yaşanır bir yer olabilmesi için, görevleri ve faaliyetler çerçevesinde  birlikte çalıştığı personel ve çeşitli kurumlarla beraber ciddi atılımlar ve hizmet vermeye çalışacağını vurguladı..Tapmaz ayrıca bulunduğu konumu itibari ile Gent şehrini geliştirme ve iyi bir iş alanı hizmeti verme çabası ve gayreti göstereceğini belirtti.

 Resul Tapmaz yemin merasimindeki sözlerini "Ben tüm Gent´lilerin Belediye Başkan yardımcısı olmak istiyorum cünku bu sehir hepimizin" diyerek tamamladı.

 Resul Tapmaz´ın Biyografisi..

 Resul Tapmaz 4 Aralık 1977 tarihinde Gent´te doğdu. O Emirdağ´ından ilk göç eden gurbetçi bir ailenin torunudur ve Gentin ilk esnaflarindan babanın oğludur.

 11 seneden bu yana Resul Gent parti politikasının içerisinde faaliyetlerde bulunuyordu. 1998 senesinde sp.a. partisine üye olmuştu. O zamandan beri tüm parti seçim kampanyası içerisinde bulunuyordu. Sayısız ev ziyaretlerinde Gent´lilerin sorunlarını dinliyordu.

Bu şekilde kendi belediyesinin ve kendi halkının sorunlarını içten içe öğreniyordu.

 2006 yılında düzenlenen Belediye seçimlerinin listesine bu defa Resul´da katıldı ve 2860 oyla doğrudan 25.nci sıradan sp.a partisinden tercihli olarak iyi bir sonuçla Gent Belediye meclis uyesi seçildi. Meçlis üyesi olarak Resul Gent Belediyesi içerisinde çeşitli görevler ustlendi bunlardan birisi Liman, inovasyon, ekonomik komisyonu Baskanligi yapti. Bunun yaninda egitim ve social isler özel komisyonlarda´da aktif faaliyetlerde bulundu. Gecdigimiz haftalarda SPA-partisinin düzenledigi genel kurulda 6 adayin arasindan Personel ve Information sorumlu Belediye Baskan yardimcisina laik görülmustur.

 Resul Tapmaz politik aktiviteleri yanısıra UNIEKON´da başkan yardımcılığıda yapmıştır. UNIEKON üç tane mevcut olan derneğin birleşimi sonucu oluşmuş olup Türk girişimcilerini Oost-Vlaanderen bölgesinde destekleyen ve arkasında Voka "Flaman ağ işletmelerininin" de desteğini alan bir kurumdur. UNIEKON´un görevi ve Resul´un bakış açısı birbirine tamamen uyum sağlamıştır. Tapmaz´ın "Ne göçmen, nede göçmen girişimci vardır. Biz birbirimizden öğrenip, birlikte çalışmalıyız" şeklinde yaptığı çarpıcı sözleri olaylara bakış açısını özetliyor.