Brüksel Bölge Parlamentosu milletvekili Emin Özkara, başkent Brüksel´de Fransızca olarak yayımlanan La Capıtale gazetesine konu oldu.
Emin Özkara´nın PS (Parti Sosyalist ) içindeki görevini, seçilişini ve 6 yıl sonraki durumuna geniş yer veren gazete;´ Emin Özkara 6 yıl sonra ilk defa parlamentoda söz alacak ve SİTİBE işçi alımları hakkında soru soracak. Bu konuda hazırlanan ve diksiyon dersleri alan Emin Özkara´nın 6 yıl sonra söz alacak olması çok önemli.Zira ilk dönem milletvekilliği sırasında bir kere daha söz almayan,parlamentoya gelip giden ve maaşını alan Emin Özkara tekrar seçildiği parlamentoda ´değişim´ sözü vermişti. İlk yılların acemiliği içinde parlamentoyu tanıdığını,çalışma düzeni hakkında bir fikir sahibi olduğunu  açıklayan Emin Özkara,bu açıklamasını elbette seçmenlerden gelen kritikler üzerine yaptı. Son seçimlerde Schaerbeek ve Saint-Josse´deki Türk kökenlilerden 3 bin 106 oy alarak parlamentoya girmeyi başaran Emin Özkara,bu duruma kendisi de şaşırdı. Ama Emin özkara için eleştiriler bitmiyor. Halka yakın,sempatik,çok sevilen Özkara´dan PS ´de vazgeçmiyor.Çünkü Emin Özkara PS için çok şey,yani oy ifade ediyor.´diye geniş bir yazı yer alıyor..

Michel Daerden´İn Versiyonu
Öte yandan aynı gazetede görüşlerine yer verilen Emirdağlı gazeteci Mehmet Köksal;´ Emin Özkara,Wallon Bölge hükümeti Bakanı Michel Daerden´in  Türk versiyonu. Partisi içinde kendisini sevmeyen çok. Ama o Türk oylarını hortumladığı için önemseniyor. Schaerbeek ve saint-Josse´de çok sevilen ve oyları toplayan Emin Özkara, 6 yıl parlamentoda hiç konuşmadı ve hiçbir çalışmada yer almadı. Bazı gezilere katıldı. Parlamentoya düzenli gitti-geldi. Ama yeniden seçilme başarısı gösterdi. Herkes  ile iyi bir ilişki içinde olan Emin Özkara,bakalım yeni dönem çalışmaları söz verdiği gibi yapabilecek mi?´diyor..