Schaerbeek Ramazan HazırlığıBaşkent Brüksel´in ´ Türk Mahallesi´ olarak adlandırılan Schaerbeek Semti´ndeki ‘Ch.De Haecht´ ile ´Place De La Reine´ bölgesinde yer alan Esnaflara hizmet etmek amacıyla kurulan Küçük Anadolu Derneği üyeleri Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt ile düzenlenen bir toplantıda bir araya gelerek, bölgenin sorunlarını masaya yatırdılar.
Özellikle Ch.De Haecht caddesinin temizliğinde sorunlar yaşandığına dikkat çeken esnaflar, çözüm konusunda başkandan istekte bulundular.
Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt ise Şehrin ana caddelerinin Belediye sınırlarında olmasına rağmen temizliğinin bölge hükümetlerinin yetkisi dahilinde olduğuna dikkat çekerek; ‘ Sanırım tüm esnaflarımızın çöp toplama kontratları var. Birlikte hareket ederek çöp toplayan şirketi

değiştirebilir, yada gün ve saatlerin istediğiniz yönde değiştirilmesi talebinde bulunabilirsiniz’ ifadelerini kullandı.
Küçük Anadolu Derneği üyeleri Türk ve Müslüman toplumunun yaklaşan kutsal Ramazan ayı nedeniyle iftarlarda yaşanan yoğunluk nedeniyle Ch.De Haecht caddesi üzerinde Restaurant’ı olan esnafların dükkanlarının önündeki araç park yerlerinin sezon boyunca kaldırılıp, yerine teras kurmak suretiyle hem caddeye bir yenilik hem de ayrı bir renk katmayı isteklerini dile getirdiler.
Esnafların bu fikirlerini desteklediğini belirten Schaerbeek Belediye Başkanı Bernard Clerfayt ’ Çevre güvenliği ve estetiğini göz önünde bulundurarak hazırlayacağınız plana tam destek veriyorum. Özellikle Ramazan ayı boyunca test amaçlı uygulayabileceğimiz bu çalışma başarıya ulaştığı takdirde yaz sezonu boyunca da uygulanabilir. Hazırlayacağınız planların güvenlik, konfor kontrolleri belediye ekiplerimiz tarafından incelenip uygun görülürse onaylayıp, derhal bölge hükümetine izin verilmesi yönünde rapor hazırlarız. Bu hem bölgenin güzelleşmesi hem de değişimi açısından gayet olumlu olur’ diyerek projeye destek verdi.

Küçük Anadolu Derneği eski başkanlarından Schaerbeek Belediye Başkan yardımcısı Sait Köse ise toplantı sonunda aldığı söz ile Esnafların desteği ve Belediye’nin Kültür, Gençlik ve spor bütçeleri ile de desteklenmek sureti ile Ramazan ayı boyunca her akşam ‘Ch.De Haecht´ caddesinde Ramazan Şenlikleri etkinliklerinin düzenlenmesi çağrısında bulundu. Her gün Karagöz-Hacivat gösterisi, Kültürel ve folklorik grupların dans ve müzik gösterileri ile desteklenecek şenlikler çerçevesinde Türkiye’de yaşanan Ramazan’ın Belçika’da da hissederek yaşanması gerektiğini söyledi.

Haber Şükrü Sağlam