Özcan TÜRKMEN'den Emirdağ Kültürüne Bir Armağan Daha Emirdağlı Yazar Özcan TÜRKMEN’in Emirdağ Ağzında Atasözleri Deyimleri kitabının 1. Baskısı Emirdağ Belediyesi’nin katkılarıyla yayınlandı.Eserinde bölge insanının gönül ve ülkü dünyasını yansıtma arzusuyla yola çıkıldığının altını çizen Türkmen, kitabın Emirdağ Belediyesi kültür yayınları kapsamında dördüncü kitap olarak çıkmasını sağlayan Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN’a teşekkürlerini iletti.
Yazar Özcan TÜRKMEN konuyla alakalı yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.
‘’ Birinci baskısı Emirdağlılar Vakfı’nca (2013), İkinci baskısı Emirdağ Belediyesi’nce (2017) yapılan ağabeyim sayın Şükrü TÜRKMEN ile yazdığımız Örnekleriyle EMİRDAĞ AĞZI kitabımızdan da konu ile ilgili olanları seçilip alındı.
Bölge insanının gönül ve ülkü dünyasını yansıtma arzusuyla yola çıkıldığı eserimizde kavramların açıklanmasında cümleler kurulurken ana konunun folklorik değerler olmasına özellikle dikkat edildi.
Üç bin iki yüz on beş 3215 Atasözü ve deyim örnekleriyle açıklandı. İki yüz elliye yakın Örneklerde Emirdağ türküleri, Emirdağ ağıtları ve Emirdağlı şairlerimizin mahallî ağızla yazdıkları şiirleri kullanıldı.
Sözler, kalıp sözler, terimler, deyimler, tâbirler, atasözleri, dualar beddualar kalıp olarak ele alınıp açıklandı. Cümle içinde kullanılırken de bölgedeki kullanımına; sosyo kültürel hayatı, folklorik değerleri yansıtmasına dikkat edildi.
Eserimizde alfabetik sıralamada atasözlerinin bitiminde deyimler ile sözler, kalıp sözler, terimler, tabirler, dualar, beddualar sırayla verildi.
Dört yüz sayfalık eserin sonuna okuyucunun not alabilmesi için yeterli bölüm ayrıldı.
Halkın vicdan ve hafızasındaki değerlerin mümkün olduğunca tespit edilmeye çalışıldığı bu eserin bu sahada kendini sorumlu hissedenlere; tahlil eden, kafa yoran, eleştirenlere; konu ile ilgili belli bir senteze ulaşmaya çalışanlara kaynak olacağına inanıyorum.
Kitabımın Emirdağ Belediyesi Kültür Yayınları arasında dördüncü kitap olarak çıkmasını sağlayan Emirdağ Belediye Başkanımız sayın Uğur Serdar KARGIN’a müteşekkirim.
İnşallah faydalı bir hizmet olur.’’dedi.

Vatandaşlarımızın Özcan TÜRKMEN'in Emirdağ Ağzında Deyimler ve Atasözleri kitabını Emirdağ Belediyesi'nden ÜCRETSİZ olarak temin edebilecekleri belirtildi.