Afyonkarahisar’da 14–15 Şubat 2009 tarihinde yapılan folklor yarışmasında Emirdağ Gülsüm Hatun Sağlık Meslek Lisesi Genç Ekipler ve Kulüpler dalında birinci olurken, Aziziye İlköğretim Okulu Geleneksel Yıldızlarda birinci oldular.

 

Folklor yarışmasında girmiş oldukları üç dalda birinci olan ekibin çalıştırıcıları ve okul personelleri Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney tarafından ödüllendirildi.05 Mart 2009 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen törene Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı J. Bnb. G.Zafer SAZ, Gönüllü çalıştırıcı Pınar Halaç ve Halil Rıfat Aydemir,İlçe Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin taş,İlçe Şube Müdürü Fevzi Karaduman,Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Diker,Sağlık Meslek Lisesi ve Aziziye İlköğretim Okulu Personelleri katılmıştır.

Gönüllü çalıştırıcı Pınar Halaç ve Halil Rıfat Aydemir’e yardım ve desteklerinden dolayı plaket, Okul yöneticileri, personelleri ve müzik grubuna Takdir belgesi verildi.Bu Bir Fedakarlık,Bu Bir Özveridir

 Ödül töreninde konuşan Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney yapmış olduğu konuşmada;”14–15 Şubat 2009 tarihlerinde ilimiz gelindeki okulların katılımı ile Afyonkarahisar Kapalı Spor Salonunda yapılan folklor yarışmasında Emirdağ Gülsüm Hatun Sağlık Meslek lisesi girdiği iki dalda Genç Ekipler ve Kulüpler dalında birinci olurken, Aziziye İlköğretim Okulu'da Geleneksel Yıldızlarda birinci oldular.

Ekibin çalıştırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Pınar Halaç ve Halil Rıfat Aydemir'in katkıları büyüktür.Her türlü kültürel faaliyetimizde mazeretsiz yanımızda olmuşlardır.


Üç dalda Emirdağ ilçemize birincilik kazandırmaları hepimizi mutlu etmiştir. Mutluluğumuzun en büyüğü ilçemiz kültürünün tekrar canlandırılması, başarı ile temsil edilmesidir.

Bu tür faaliyetler kültürümüzü yaşatırken,ilçemizin tanıtılmasına da önemli katkı sağlamaktadır.

07–08 Mart 2009 tarihinde Kütahya ilinde yapılacak olan yarışmaya katılmaya hak kazanmalarından dolayı ilçemiz adına teşekkür ederim”dedi.

Ödül törenini takiben  haberemirdag.com sponsorluğunda Emirdağ Öğretmenevinde yenilen öğle yemeğinden sonra Kütahya da yapılacak olan folklor yarışmasına katılım için hazılıklara başlanılmış olup,06-07 Mart 2009 tarihinde ilçemiz ve ilimiz Kütahya' da temsil edeceklerdir.

Folklor yarışması ile ilgili gelişmeleri Emirdağ sitelerinden takip edebilirsiniz.

                

Sitemiz aracılığı ile okullarımızın başarılarının ceza değil,ödül olmasını istiyorsanız Kütahya iline gitmeleri için sahip çıkalım duyurularımız yine duyulmadı.

Sponsorluk ismini vermek istemeyen yine 2-3 kişiye ve fedakar öğretmenlerimize düşmüştür.

 

"Çok kardeşe borç ödemek kolaydır"

 

Geç kalmadan kültürümüze sahip çıkanlara sahip çıkarız. Çıkmıyorsak da haksız yere eleştirmeye hakkımızın olmadığını anlarız.

Şu an Emirdağ folklorunu yeniden canlandırmaya calışanların çoğunluğu yurdumuzun  değişik yerlerinden çeşitli görevlerle ilçemize atanıp,görev yapanlar.

Bu ekipde görev alanların hepsi özel yaşamından,işinden,boş zamanından fedakarlık yapmakta maddi ve manevi külfetlere katlanmaktadırlar.