2008-2009 Eğitim Öğretim yılı biterken okullar hazırladıkları etkinlikleri velilerine sundular. Emirdağ Ana sınıfı bulunan okullar uzun bir çalışmanın sonucu olan ürünlerini velileri ve halkımızla paylaştılar.Bu çerçevede anasınıfı öğrencileri 29.Mayıs.2009 Cuma Günü saat 09.00’da büyük katılımın yaşandığı Emirdağ Stadyumu’nda hazırladıkları gösterileri ile halkımızla buluştular.

“Okul Öncesi Eğitimi Şenliği” Programına Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney , Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı G. Zafer Saz    ,Emirdağ Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş,Emirdağ İl Genel Meclisi Üyeleri ve stadyumu dolduran veliler ve halkımız katıldı.Katılımın çok olduğu ilçe stadyumunda izleyenler anasınıfı öğrencilerinin gösterilerini beğeniyle izlediler.

“Okul Öncesi Eğitimi Şenliği” töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın söylenmesi ile başladı. Emirdağ Merkez Anaokulu Müdürü Fatma Özcan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasından sonra program başladı.İlk önce anasınıfı öğrencileri şiirlerini okudu . 5 yaş üstü öğrencilerinin ezberden ve büyük bir olgunlukla okudukları şiirler izleyenler tarafından ilgiyle takip edilerek alkışlarla ödüllendirildi.

Ardından okulların gösterilerine geçildi.Öğretmenlerinin rehberliğinde birbirinden ilginç gösterilerin sunulduğu “eğitim şenliği” programı seyircilere de unutulmaz dakikalar yaşattı.Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından program sona erdi.