Türkiye genelinde 2002 yılında kurulan ve Türkiye de yetişen damızlık koyun ve keçi yetiştirme birliği Afyon şubesi Emirdağ da 2007 yılında açılmıştı. 7 Ağustos 2009 Cuma günü satın aldığı kendi binasına taşındı.

Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştirme Birlik Başkanı Cemal İzol, Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Cengiz Pala, Emirdağ Birlik başkanı Mevlüt Topkaya  ve çiftçilerin katıldığı açılış saat 11.00 de gerçekleşti. Açılışta ikram sunularak, birlik planları ve çiftçilere verilecek eğitimler hakkında söyleşi yapıldı.

Örgütlü Toplum, Çağdaş Toplum " anlayışıyla çalışan , kararlara ortak ve destek olan , sivil girişimi geliştiren .Denetlemeyi , takip etmeyi  değil ;Yol göstermeyi  Desteklemeyi savunan , çağdaş bilimi , teknolojiyi  ve vazgeçilmez ahlaki değerleri benimseyen Örnek bir kurum olmasıyla , Avrupa Birliği sürecinde yönetişim anlayışının yerleşmesini , Örgütlenme ve ifade özgürlüğünün teşvik edilmesini , Üye Birliklerine de bu onur ve ayrıcalığı yaşatan lider bir kurumdur misyonunu taşıyan birlik Türkiye de azalan küçükbaş hayvancılığın daha kaliteli ve bilinçli yapılmasını hedefliyor.