CHP’li heyet dün Emirdağlılar Vakfına bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarete Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra teşkilat yöneticiler de tam kadro katıldı.
            Milletvekili Kazım Kurt, İl Başkanı Erman Gölet, Odunpazarı İlçe Başkanı Vural Yörük, Tepebaşı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, meclis üyeleri Ertan Koşarsoy ile Erdal Caferoğlu ile teşkilat yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıya yine Büyükerşen’in sözleri damga vurdu. Vakıf Başkanı Dr. Orhan Özkır tarafından karşılanan CHP’liler adına konuşan Başkan Büyükerien, ''Emirdağlılara son derece önem verdiğini'' söyledi.
Vakıf Başkanı Dr. Özkır’da Büyükerşen’e yönelik; "Sizin isminiz ve vizyonunuz Eskişehir için çok önemlidir" diye konuştu.

ESKİŞEHİR BENİ YORDU
Daha sonra vakıf binasını dolduran Emirdağlılara yönelik konuşan Başkan Büyükerşen, ''Emirdağlıların bir araya gelemediğini, sürekli kendi içlerinde bir mücadele yaşadıklarını'' söyledi. Bunun artık böyle olamaması gerektiğini, sağlanamayan birlik ve beraberliğin şehir yönetimine de yansıdığını söyleyen Büyükerşen; "Kendi içinizdeki bu mücadele nerden geliyor? Neden birlik olamıyorsunuz? Listelerde yer bulamadığınızdan şikâyet ediyorsunuz ama birlik olursanız listeleri siz kaplarsınız" diye konuştu. Salonda ‘4ncü döneminizde birlik oluruz’ şeklinde yükselen seslere yanıt veren Büyükerşen; "4ncü dönem için henüz karar vermiş değilim. Bunu her yerde söylüyorum. Siz birlik olmayınca işte 2004 yılındaki gibi sorunlar çıkıyor. Çünkü; Eskişehir birlik olabilseydi, şimdi 5 yıl daha ileride olurdu. O yüzden Eskişehir beni yordu" diye konuştu.
                                       Ziyaret sonunda davetlilere 'Emirdağ Bükmesi' ve çay ikram edildi. Emirdağlılar Vakfına, Eskişehir Belediye Başkanları Büyükerşen ve Ataç'ın  gelmesinden dolayı Emirdağlılar,Emirdağlılar Vakfı'nı doldurdu. Çok kişi toplantıyı ayakta izledi.