Gent Eyad Açılış Geçtiğimiz Mayıs ayında temelleri atıllan Gent EYAD için görkemli bir açılış gecesi düzenlendi.

Kısa adı Gent EYAD olan Emirdağ Sosyal Yardımlaşma Derneği resmi kuruluşunu Gent’in tarihi mekanlarından “Gent Kalesi” nde verdiği bir kokteyl ile resmen ilan etti. Tanıtım Kokteyline T.C. Anvers Başkonsolosu Mustafa Kemalettin Eruygur ve eşi Özlem Eruygur, Anvers Milletvekili Güler Turan, Gent milletvekili ve Belediye Meclis üyesi Fatma Pehlivan, Gent Büyükşehir Belediye başkan yardımcısı Resul Tapmaz,Gent Belediye meclis üyesi Mehmet Sadık Karanfil ve çeşitli sivil toplum kuruluşu derneklerinin yöneticileri katıldılar.

Tanıtım Kokteylinde bir konuşma yaparak Gent Eyad’ın kuruluş amaçlarını ve faaliyetlerini anlatan Kurucu başkan Muammer Sayın” Toplumda sosyal uyumu daha fazla teşvik etmek, bireylerin yaşadığımız topluma

aktif olarak katılmasını, kabul görmesini ve birey olarak tanınmasını sağlamak amacında olan Gent EYAD; engelli vatandaşlarımıza, yaşlılara ve dar gelirli insanlarımıza hizmetlerde bulunmaya, gençlerimizin okumalarını teşvik etmeye, daha güzel bir geleceğe hazırlanmalarına odaklanmıştır. Gent Eyad insanları spor ve kültürel faaliyetlerle bir araya getirerek, onlara toplumun aktif bir parçası olduklarını hissettirmek istemektedir. Bu çerçevede diğer tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile beraber çalışmaya açıktır”dedi.

Brüksel Eyad Başkanı Uğur Çalışkan ise “Çok kültürlü toplumla beraber işbirliği yaparak topluma faydalı işler yapabilirler. EYAD olarak kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız, Kendilerini tebrik eder, başarılar dilerim dedi.

Belçika Türk Dernekler Birliği Gent Şube sorumlusu Şaban Gök ise ” Federasyon olarak kuruluş aşamasından bu güne kadar kendilerine her türlü desteği vermeye çalıştık. Federasyon çatımız altındaki üye derneklerimize de her türlü faaliyetlerinde aynı desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Göçün ellinci yılını kutlayacağımız önümüzdeki yılda şimdiden Belçika Türk toplumunun geldiği yerin küçümsenemeyecek durumda olması bizleri gururlandırıyor. Bundan sonraki süreçlerde de kurulacak yeni derneklerimizin daha güzel faaliyetlere imza atacakları inancıyla Gent Eyad yöneticilerine başarılar diliyorum”dedi.

T.C. Anvers Başkonsolosu Mustafa Kemalettin Eruygur Gent şehrini ilk defa ziyaret ettiğini belirterek başladığı konuşmasında ” Bu akşam burada sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum, vatandaşlarımızın karşılaştıkları sıkıntıları şahsen bir engelli ailesi olarak bizzat ben yakından yaşıyorum. Benimde bir çoçuğum zihinsel engelli. Benim için Belçika’da katıldığım ilk etkinliğin bu çerçevede olması ayrı bir anlam ifade ediyor. Devletimizin burada temsilcisi olarak asli görevimiz vatandaşlarımıza iş ve sosyal hayatlarında ve diğer alanlarda katkıda bulunmaktır. Ama böyle özel bir günde sizlerle her alanda çalışmak, sizlere destek olmak yönünde gayret göstereceğimi şimdiden ifade edebilirim. Ne muıtlu ki sizlerle bir aradayım. Girişiminizi tebrik ederim” dedi.
Gent Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Resul Tapmaz Gent’e ve Gent Kalesine hoşgeldiniz diyerek konukları selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında “ Göçün ellinci yılını kutlamaya hazırlandığımız bir dönemde bu tür sivil toplum kuruluşlarının sayısının artması bizleri sevindiriyor. Geçmiş elli yılın muhasebesini yaparak geleceğimize daha güçlü bir şekilde yön verebiliriz. Eğitimde, sosyal alanda, kültürel ve katılımcılık manasında daha çok ciddi yollar kat etmemiz gerekiyor. Burada iyi niyet önemli, sivilleşmek, birlik ve beraberlik çok önmeli. Gent Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ve başkonsolosluğumuzun katkıları ile bu toplumun bir parçası olarak çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Hepizin ortak paydası Gent toplumunun bir parçası olmamız, hangi bölgeden olduğumuzun fazla bir önemi yok. Bu şehrin insanlarıyız, bu şehre bir katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere. Özellikle toplumumuzda hala sıkıntı olan engelli çoçuklarımız için Gent Belediyesi tarafından onaylanan projeleri içinde Gent Eyad derneğindeki arkadaşlara başkan Muammer bey nezdinde teşekkür ediyorum. Toplumumuzda hala kanayan yaralara, konuşulamayan konulara parmak basacağız. Bir toplumun varlığını hissettirebilmesi için öncelikle sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan güçlü olması lazım. Birlik ve beraberlik içerisinde olması lazım. Bu günde sizler bunun en güzel örneğini oluşturdunuz, sizleri tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum “dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Gent EYAD yönetim kurulunu oluşturan dernek yöneticileri davetlilere takdim edildi. Gentin tarihi mekanlarından Gent kalesinin büyüleyici ortamında Belçika ve Türkiye gündeminin konuşulduğu sohbet ile süren proğram gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.> yenihaber.be
Gent EYAD yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor.
Başkan Muammer SAYIN
Bşk Yrd . Hakan Emir YÜCEER
Bşk Yrd. Önder TAPMAZ
Muhasebe Ceylan TASKIN
Sekreter Rukiye ÇIĞLI
Basın ve Halkla ilişkiler Şehnaz VÖGELİ
Denetleme Mustafa ÇELİKÖZ
Denetleme İskender KIRPIK