Söz ve Müziğin Sultanları, ESAB Yönetim Kurulu üyesi Şair Rabia BARIŞ ve Keman sanatçısı Nazan NAZ’ın her ay tekrarlanan şiir ve musiki dinletisinin bu ay ki konuğu; Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden  Prof. Dr. Müzeyyen BUTTANRI ve Prof. Dr. Halil Buttanrı oldu. Konusu ise “Edebiyatın Derinliklerinde Sanatımız” idi.
      Rabia BARIŞ’ın şiirleri ve Nazan NAZ’ın kemanı eşiliğinde seslendirdiği ilahiler ve Halk Ozanı Arif ÇAYIR’ın  sazı ve sözüyle renk kattığı etkinlik,  ESYO (Eskişehir Sivil Yerel Oluşum)’da gerçekleştirildi. Prof. Dr. Müzeyyen BUTTANRI; ''Akademik çalışmaya 45 yaşından sonra başladığını, azmi ile akademik kariyerini tamamlayarak

2011 yılında Profesör olduğunu anlattı. Tiyatro eserleri, roman, hikaye ve şiir  incelemelerinden örnekler verdi. Yazdığı eserler hakkında da kısa bilgiler sundu. Ayrıca kendi yazdığı ve  seslendirdiği “Mercan Gelin” adlı, Emirdağ’ın bir köyünde yaşanan gerçek bir hayat öyküsünün anlatıldığı hikaye, izleyenleri gözyaşlarına boğdu.'' Prof. Dr. Halil Buttanrı'da şiirler ve sözlü,yazılı anlatımlar hakkında bilgiler verdi. ESAB  üyesi Elif Bağcı, Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı'ya çicek buketi taktim etti. Programın sunuculuğunu yapan ESAB yönetim Kurulu Üyesi şair Rabia Barış; yazar-şair Muharrem Kubat, Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı, Prof. Dr. Halil Buttanrı, Prof. Dr. Tamilla Aliyeva ve muhabir Ertuğrul Altınel'e onur belgelerini törenle verdi. Programın değerlendirme konuşmasını yapan araştırmacı-yazar Mesut ACET yaptığı açıklamada: 'Hayallerinizi gerçekleştirmek için hiç de geç değil. Dünyanın en büyük tiyatro yazarı W. Shakspeare, tiyatroyla ilk tanıştığında kırklı yaşlardaydı. Bu tanışma onda tutku haline gelince, büyük bir azimle o muhteşem oyunları yazdı. Meslek hayatı boyunca günde sadece üç saat uyudu. Hepimizin çok iyi bildiği o muhteşem oyunlarını yazdı'dedi.
      İzleyiciler, Prof. Dr. Müzeyyen BUTTANRI’nın tiyatro alanında yazdığı  kitapları  tanıma imkanı buldu. Etkinliğe; Prof. Dr.Tamilla Aliyeva, Bilecik Polis Eğitim Merkezinde 2.sınıf Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, sanat ve edebiyat çevresinden şairler,yazarlar katıldılar.