Kısa adı (ESAB) olan, Eskişehir-Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği Belçika temsilciliği tarafından; Gent şehrinde düzenlenen kültür ve sanat gecesine, Belçika'daki Emirdağlılar yoğun ilgi gösterdi. Sunuculuğunu Şirin Aslan'ın yaptığı bu gecede, Emirdağlı sanatçılar, halk şairleri ve ozanlar bir araya geldi.
   Gecenin açılış konuşmasını, ESAB'ın Belçika temsilcisi yazar Birgül Kapaklikaya Eryörük yaptı ve şunları söyledi: '' Amacımız, Belçika'da Emirdağlıları kültür ve sanat etkinlikleriyle bir araya getirmek ve kaynaştırmaktır.Belçika'da  100.000 Emirdağlı bulunmakta dır.Belçika'nın çoğu

mahallerinde Emirdağlılar, Emirdağ gelenek ve göreneklerini yaşatmaktadırlar. Belçika'da, bir Emirdağ sayılır.''
   Eryörük, Türkiye'den gelen telgrafları ve şair Kemal Sayın'ın şiirini okudu. Belçika'da, Avrupa-Türkiye Emirdağlılar Platformu (ATEP) Başkanı ve iş adamı Metin Edeer yaptığı konuşmada: ''Belçika'da Türkler arasında Emirdağlılar çoğunluktadır. Emirdağlılar olarak birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Bu gecede bulunmaktan mutluluk duymaktayım. Kültür ve sanat faaliyetleriyle birbirimize sıkıca bağlanıyoruz''dedi.
   Emirdağlı ozan Fakı Edeer ve Kazım Çevik sazları ve şiirleriyle, şairler Kamil Sayın, Abdil Göktekin, Nuri Gözet şiirleriyle; sanatçılardan Cumali Bulduk, Bülent Gök,Mustafa Ertorun, Mustafa Avşar ve grup Tını türküleriyle geceye eşlik ettiler.Emirdağlıların; Belçika'ya gelişin 50. yıl dönümü nedeniyle göç şiirleri okundu, türküler söylendi. Geç vakitlere kadar süren geceye; Emirdağlılar Yardımlaşma Derneği (EYAD) Başkan Yardımcısı Necati Şevik, Atmosfer Derneği Başkanı Ramazan Ertem, İş adamlarından Halis Kökten, Yakup Yurt ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.