Belçika Federal Meclisi Milletvekili Veli Yüksel, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’u makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.
Belçika’da geçen yıl yapılan milletvekili seçimlerinde Federal Meclise seçilen Emirdağllı Veli Yüksel, Eskişehir’de gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslar çerçevesinde Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkan Kazım Kurt’la bir araya gelerek belediyenin hizmetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Fahri Konsolosluk Talebi
Başkan Kurt, Odunpazarı’nda sosyal ve katılımcı belediyecilik anlayışını benimsediklerini belirterek, ''Odunpazarı’nı çağdaş bir biçimde yönettiklerini'' söyledi. Belçika’dan fahri konsolosluk talebinde bulunduklarını belirten Başkan Kurt; “Eskişehir’de oldukça fazla Emirdağlı vatandaşımız var ve çoğu Belçika ile bağlantılı. Kurulacak bir fahri konsolosluk sayesinde burada yaşayan Emirdağlı vatandaşlarımızı rahatlatacağını düşünüyoruz” dedi.
Başkan Kurt ayrıca, ''Belediyenin Dış İlişkiler Müdürlüğünün olduğunu ve burada bu işleri kolaylıkla yapabilecek personelin bulunduğunu'' ifade etti. Başkan Kurt, ''Bu sayede kurumsal bir bağ kurulabileceğini düşündüklerini ve bu projede Milletvekili Yüksel’in de desteğini beklediğini'' söyledi. Belçika’da yaşayan Türklerin siyasi alandaki etkinliğinin her geçen dönem arttığını belirten Başkan Kurt, ''Milletvekili Yüksel’i tebrik ederek görevinde başarılar'' diledi.