Belçika Emirdağ Birliği(BEB) ev sahipliğinde düzenlenen ve Belçika Türk Dernekler Birliği’nin katkı verdiği, Gent Emirdağlılar Kır Festivali’nde büyük coşku ve birliktelik sergilendi.
Başta Gent olmak üzere, Brüksel ile Anvers ve çevre illerden gelenlerin buluştuğu festivale Afyonkarahisar milletvekili Halil Ürün,Emirdağ İlçe Belediye Başkanı Cengiz Pala, Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışmanı Cengiz Sağlam, Belçika Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Can,Brüksel Schaerbeek Belediye Meclis üyesi Derya Alıç, Belçika Türk Demokratlar Derneği Başkanı Eşref Yağcıoğlu, BETİAD Başkanı Kenan Sezer ile Gent Belediye Meclis üyesi Şaban Gök’ün katıldığı festivalde bir konuşma yapan Birlik Başkanı Osman Mızrak, amaçlarının kendi kültür geleneklerinin yaşatılması ve yaşanması olduğunu söyleyerek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.
Televizyon Programcısı ve Yapımcı Mustafa Yoloğlu’nun sunumunu yaptığı festivalde sahne alan sanatçılar Yusuf Ardıçlar, Kürşat Zengin, Emine Tokail, Mesut Dışkaya birbirinden güzel türkülerle festivale katılanları coşturdular. Festival halk oyunları gösterileri ve halayların çekilmesi ile gün boyu devam etti. Festivale katılanlara Birlik tarafından birer teşekkür plaketi verildi.
Gün boyu bir arada olan,aynı zamanda hasret gideren Emirdağ ve yöre insanları kadar, etkinliğe iştirak eden diğer illerden vatandaşlar bir arada oyunlara iştirak edip,güzel havanın keyfini çıkardı.













