Emirdağ'a ilçesine bağlı Bağlıca Köylüleri, Eskişehir'de iftarda buluştular. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar yemeği, Bağlıca Köylüleri Sosyal ve Dayanışma Derneği tarafından organize edildi.
     Yurt dışın dan ve Türkiye'nin değişik şehirlerinde ikamet eden Bağlıca köylüleri, Eskişehir'in 12 km. dışında Posta Bahçe'sine gelerek iftarı Eskişehir'de açtılar ve birbirleriyle kaynaştılar.İftar duası yapıldı.İftar sonrasın da, Dernek Başkanı Dinçer Öz etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: "Bağlıca Köylüleri'nin kendi aralarında 'Buluşma Etkinliğini', Eskişehir'de her yıl geleneksel hale getirerek buluşmalarını sağlıyoruz. Bu etkinliklerimize; yurt dışından ve yurdumuzun değişik şehirlerinde bulunan Bağlıcalılar, Eskişehir ve Emirdağ'daki hemşehrilerimiz iftar etkinliğimize seve seve gelmektedirler. Hatta yıllardır birbirlerini hiç görmeyen Bağlıca Köylüleri, bu etkinliklerimizde buluşarak hasret gidermektedirler.Bu Ramazan Ayı içerisinde fitre ve zekat verecekler, bize ulaştırsınlar, biz de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza anında ulaştıracağız."    

       Bağlıcalı'ların iftar yemeğine; Eskişehir Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Gazi Durusu, Kalp ve Damar Cerrahı Doç.Dr.Selami Doğan, , Kardiyolog Opr.Dr.Salih Eryılmaz ve çok sayıda davetli topluluğu katıldı.