13 Temmuz 2014 günü AK Parti Genel Merkezi tarafından Emirdağ İlçe Başkanlığı görevine atanan İnşaat Yüksek Mühendisi Serkan Koyuncu için AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı'nda devir teslim töreni düzenlendi. Partililer arasında yapılan devir teslim törenine eski-yeni yönetimlerde bulunan partililer katıldı. Düzenlenen törende konuşan AK Parti Emirdağ eski ilçe başkanı Hacı Halil Yedikapu "Bu koltuk bir dava koltuğudur. Bu koltuğu Serkan Koyuncu gibi bir dava arkadaşıma devretmekten onur duyuyorum. Rabbim utandırmasın." dedi.
Çiçeği burnunda ilçe başkanı Koyuncu ise birlik ve beraberlik mesajı verdi. Koyuncu: "Değerli

dostlar, 13/07/2014 tarihinde Ankara'da yapılan AK Partimiz Emirdağ İlçe Başkanlığı görevi tarafıma uygun görülmüştür. Bu zorlu süreçte bizlere bu görevi layık gören büyüklerimize teşekkürü bir borç bilirken; şimdiye kadar bu davanın bayrağını dalgalandıran Emirdağ'daki ve Afyonkarahisar'daki partililerimize teşekkür ediyorum. Emirdağ'ın geleceği için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Hep birlikte Yeni Türkiye yolunda hizmete devam edeceğiz."dedi.
Partide düzenlenen devir-teslim töreniyle yeni ilçe başkanı Koyuncu yeni bir yönetim oluşturmak için çalışmalarına başladı. Yeni yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.