Cumartesi gecesi AK Parti ile MHP arasında yaşanan bayrak krizi ilçemizde kısa süreli gerginliğe sebep oldu. İddialara göre; Cumartesi gecesi önce biri veya birileri tarafından MHP’nin Konya Caddesi üzerindeki büyük bez bayrağı kesildi. Sonrasında ise; AK Parti’nin seçim irtibat bürosunun anahtarı kimliği tespit edilen şahıslar (3 kişi) tarafından ele geçirilerek AK Parti’nin seçim irtibat bürosuna girildi ve AK Parti’nin bayrakları yakıldı. Olayların büyümesiyle beraber AK Parti İlçe Başkanı tarafından konu emniyete intikal ettirildi ve olayla ilgili adli süreç başlatıldı. Cumartesi gecesi yaşanan olaylardan sonra dün önce AK Parti Milletvekili Adayı Akif Özkaldı ilçemizdeki AK Parti seçim irtibat bürosunu ziyaret ederek konuyla ilgili ilçe Başkanı Serkan Koyuncu’dan bilgi aldı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Sonrasında AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ilçemize gelerek yaşanan olaylar hakkında Serkan Koyuncu’dan ve diğer partililerden bilgi alarak ulusal basına açıklamada bulundu. AK Parti İl Başkanı Yurdunuseven ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel’in ilçemize gelmesinden sonra Afyon’dan da bir grup ülkücü genç ilçemizdeki MHP’lilere destek için Emirdağ’a geldiler. İlçemiz caddelerinde MHP bayraklarıyla gezen ülkücüler Cumhuriyet Meydanında okudukları ülkücü yemininden sonra olaysız bir
şekilde dağıldılar. Cumhuriyet Meydanında ülkücülerin okuduğu yemin sırasında polis AK Parti’ye giden yolu kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı.
KAYMAKAM AĞCA DEVREYE GİRDİ!
Olayların büyümesiyle beraber dün ilçemiz Kaymakamı Akın Ağca makamına gelerek AK Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu’yu ve MHP İlçe Başkanı Ceylan Morca’yı Kaymakamlığa davet etti. İlçemiz Kaymakamının davetiyle Kaymakamlık makamında bir araya gelen ilçe başkanları yaşanan olayları tasvip etmediklerini belirterek birer açıklama yaptılar.
“MHP’YLE ARAMIZDA BİR SIKINTI YOK”
AK Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu yaptığı açıklamada; “AK Parti teşkilatım adına net bir ifade kullanıyorum. Seçimler, sağlıklı ve sükunetli bir şekilde geçsin. Sakin bir ortamda geçsin istiyoruz. Sonuçta; hiç kimsenin oyunu bayraklarla, kavgalarla zaten alamayız. Aynı görüşleri Sayın Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanının da paylaştığını görüyorum. Bizim aramızda ve teşkilatlarımızın arasında bir sıkıntı olmadığını burada müşahade ettim. Dolayısıyla başka aradan, dereden, sağdan, soldan gelen tacizlere biz kapılmıyoruz. Sayın MHP İlçe Başkanının da kapılmadığını görüyorum. Biz seçim çalışmalarımıza düzgün bir şekilde devam edeceğiz. MHP’yle aramızda herhangi bir sıkıntı herhangi bir problem asla yoktur. MHP bayrağını kesen arkadaş eğer bizim üyemiz ise yarın inşallah kamera kayıtlarından çıkacaktır, biz bunun üyelikten zaten disiplin kurulu kararıyla atılmasını isteyeceğiz. Adli makamlarla da yapılacak işlemleri takip edeceğiz” dedi.
“EMİRDAĞ 3 GÖBEKTEN ÇOĞALDI, SEÇİMDEN SONRA YÜZYÜZE BAKACAĞIZ”
Sonrasında bir açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Ceylan Morca ise; “Aynı şekilde biz de seçimlerin huzurlu ve kardeşlik içinde geçmesini istiyoruz. Yani hiçbir partilimize biz talimat vererek “git böyle birşey yap” demek aklımızın ucundan dahi geçmez. Bu haseple hiçbir zaman Emirdağ’ın üç göbekten çoğaldığını unutmuyoruz. Seçimden sonra yüzyüze bakacağımız insanlar olarak seçimin güllük gülistanlık, kardeşlik içinde geçmesi taraftarıyız. Ki; bunu yapan şahısların MHP’yle bir bağlantısı varsa bunun da gereğini yapacağız. Şurda 20 günlük bir süreç var kardeşlik içinde seçimi geçirme taraftarıyız” dedi.
SİYASİ PARTİLERİN BAYRAKLARI TOPLANACAK! Ayrıca ilçemiz Kaymakamı Akın Ağca, ilçe seçim kurulunun siyasi partilerin bayraklarının toplanmasıyla ilgili bir kararının bulunduğunu ve kararın siyasi parti ilçe başkanlarınca hemen uygulanacağını belirtti.













