Ulaşım
Ulaşım
Emirdağa Ulaşım
Konaklama
Konaklama
Nerede Kalınır
Nerede Yenir
Nerede Yenir
Yemeklerimiz
Yemeklerimiz
Tarihimiz
Tarihimiz
Emirdağ Spor
Emirdağ Spor

Ziya Ekşi,  1987 yılında Emirdağ Yeniköy’de dünyaya geldi. İlkokulu Yeniköy'de okudu. İlkokul yılları genelde okulda maç kavgaları ile, çayırda hengilekmek, çelik çomak oynayarak geçti. İlkokulu tamamladıktan sonra Eskişehir’e okumak için gitmeye karar verdi. Araştırma Görevlisi Ziya Ekşi Kendi hayatını kaleme alarak biyoğrafisi hakkında şunları söyledi:
 ''Tabiki, o yıllar bizim için dönüm noktası olan yıllardı. O güne kadar köyden çıkmamış bir öğrenci olarak Eskişehir Sami Sipahi Ortaokuluna yazıldım ve ortaokulu tamamladım. Ortaokulu başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra biraz öğretmenlerimin yönlendirmesi ile birazda kendi isteğim ile meslek lisesine gitme kararı aldım ve 2001 yılında Eskişehir Yunus Emre Meslek Lisesi’ne yazıldım. Orada 4 yıl okuduktan sonra okul birincisi olarak mezun oldum ve 2005 yılında girdiğim üniversite sınavında İstanbul Marmara Üniversitesi Elektronik – Bilgisayar Eğitimi bölümünü kazandım. ÖSS’ye hazırlandığım dönemde anneme İstanbul’u kazanırsam giderim dediğimde, “Oğlum ne işin var İstanbul’da.  Ankara’da oku, Afyon da Eskişehir’de oku göndermem ben seni diyordu.” Tabi

büyük şehir İstanbul, hele hele televizyonda görünce öyle bir izlenim bırakması normaldi.  Tercih zamanı gelince İstanbul’u ilk tercih yazdım ve bölümüm olarak en iyi üniversiteye yerleşmiş oldum. 5 yıllık üniversite hayatım, İstanbul günlerim bana büyük tecrübeler kazandırdı. Her ortamda dile getirdiğim bir şeyi buradan da söylemek isterim. Üniversite okuyan bir genç mutlaka bulunduğu şehrin dışında okumalı ve kendi ayakları üzerinde durmasını bilmelidir. Bu gerçekten hayatı öğrenme açısından çok önemlidir.  Üniversite hayatımın 2. yılında köyümüz içinde bir şeyler yapma gereği hisseder oldum. Bir gün internette gezerken bir köy sitesi gördüm ve bunu köyümüz içinde yapabilir miyim diye düşündüm ve www.emirdagyenikoy.com sitesini kurdum. Bir taraftan siteyi geliştirmek için uğraşırken bir taraftan da okul dersleri ile uğraşıyordum. Üniversitenin son senesini de yoğun bir tempoda geçirdikten sonra üniversiteyi bölüm ikincisi olarak tamamladım. Bölüm birincisi arkadaşım ise, hem sıra arkadaşım, hem oda arkadaşım hem de hemşerimdi. Emirdağlıların hırslı ve çalışkan oldukları gerçeği orada da kanıtlanmıştı. 2010 yılında üniversiteyi tamamladıktan sonra yine Marmara Üniversitesinde yüksek lisansı kazandım. 2010 yılı Ekim ayında yüksek lisansa başlamak için geldim ve iş aramaya başladım. İstanbul Özel Arel üniversitesinde ücretli olarak ders vermeye başladım. Bu arada Sakarya Üniversitesi araştırma görevlisi ilanına çıktı. 2010 yılı Aralık ayında Sakarya Üniversitesi’ne yerleştim ve bir buçuk yılı aşkın süredir Teknoloji Fakültesi’nde araştırma görevliliği yapıyorum aynı zamanda doktoraya giriş yaptım doktora yapmaktayım. Mesleğim adına uluslararası dergilerde yayımlanmış eserlerim ve çeşitli sempozyumlarda sunumlarım mevcuttur. Bu koşuşturmaca içerisinde henüz evlilik nasip olmadı.
                  Hem öğrencilik dönemimde hem de iş hayatında Emirdağ ile bağlarımı kopartmadım. Mümkün mertebe Emirdağ ile ilgili etkinliklere katılmaya çalışıyorum, Emirdağ dergileri ve sitelerini düzenli olarak takip etmekteyim. Emirdağ insanının fıtratında çalışkanlık olduğunu her ortamda gördüm. Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerinde çok başarılı hemşehrilerimiz var. Bu bizler için gurur verici bir olay. İnşallah bundan sonraki dönemimizde memleketimize faydalı çalışmalar yapılır, bu noktada elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimize saygı ve sevgilerimi sunarım, Sakarya’ya yolu düşen tüm hemşehrilerimi de beklerim.