Temmuz ayının ilk günleri ile birlikte Belçika başta olmak üzere Avrupa´nın değişik yerlerinde yaşayan gurbetçiler de tatil için Emirdağ'a gelmeye başladı.

Gurbetçisinin çokluğu ile ünlü ilçemiz Emirdağ da yaz aylarının gelmesiyle birlikte nüfustaki artışı devam ediyor. Yaz sezonu öncesi sayımlardaki nüfusu 22 bin olan ilçenin yurtdışındaki vatandaşların gelmesiyle 100 bine yaklaşması bekleniliyor.

Emirdağ ilçesinin Avrupa da 100 binin üzerinde gurbetçi vatandaşının bulunduğu tahmin ediliyor.

Yıllardır Ankara'ya Emirdağ'dan bir vekil gönderemeyen ilçemiz yurt dışında bunu en çok oy alan hemşerilerimizle Dünya'ya ispat ediyor.

1960'lı yıllardan beri devam eden Avrupa ya göç serüveni son yıllarda birçok sıkıntı ile karşı karşıya kalıyor. Avrupa ülkelerindeki sıkıntılar değişen ekonomik dengeler gurbetçileri fazlasıyla etkiliyor. Bilet fiyatlarının yüksek olması nedeniyle karayolunu tercih eden gurbetçilerin yolculukta yaşadıkları sıkıntılar Emirdağ'a geliş durumlarını etkiliyor. Ağustos ayının sonlarına doğru biten gurbetçilerin tatil serüveni bir sonraki yıl yaz aylarının gelmesi ile tekrar başlıyor.

Emirdağ Belediyesinde Emirdağ girişine kurulan Topak Ev’de gurbetçiler karşılanarak yöresel hamur işleri ve ayran ikram edilerek soru ve önerileri tespit ediliyor.

Yolunuzun açık olması dileğiyle...